Wallstreet – Rebussar

De senaste åren har reklamtröttheten ökat. Retargeting och identitetskränkande nätreklam är några av orsakerna, men också att allt mer reklam upplevs som tjatig, gapig och ointressant. Men det finns undantag. Folk är mer positiva till utomhusreklam än t ex reklam i mobilen, datorn och TV.

Wallstreet Media har annonsytorna på bussar och spårvagnar i Storstockholm och Storgöteborg. Det är inget nytt och coolt media. Men det är testat, beprövat och presterar effektmässigt bättre per satsad reklamkrona än de flesta kanaler.

Briefen.
Vårt uppdrag var att göra en kampanj på Wallstreets egna ytor. Dels för att öka intresset hos direktkunder, media- och reklambyråer, dels att långsiktigt påverka allmänhetens attityd till reklam på bussar och spårvagnar.

Kampanjmålet.
Vår målsättning var att göra en kul och engagerande kampanj, helt utan säljbudskap, som kunde dra i alla fall ett litet strå till stacken för att förbättra allmänhetens attityd till reklam. Med kampanjen ville vi också inspirera kreatörerna på Göteborgs reklambyråer att skruva upp idéhöjden något snäpp när buss- och spårvagnsreklam finns med på projektlistan.